Fiscale aftrekposten

Fiscale aftrekposten

Wanneer u een bedrijf runt, is het essentieel te weten welke uitgaven u kunt aftrekken van uw belastingen. Bijvoorbeeld, hoewel privé telefoonabonnementen normaal gesproken niet aftrekbaar zijn, kunnen alle zakelijke gesprekken die via dat abonnement worden gevoerd, wel worden afgetrokken. Omgekeerd echter; als u persoonlijke gesprekken voert via dezelfde lijn voor zowel werk als plezier. Dan zullen alleen uw puur zakelijke kosten aftrekbaar zijn! Heeft u geld uitgegeven aan activiteiten om uw bedrijfsdoelstellingen te bevorderen? bijvoorbeeld investeren in marktonderzoek of advies. Dan zijn deze kosten aftrekbaar. Om ervoor te zorgen dat dit allemaal correct gebeurt, kunt u onze handige gids over mogelijk toegestane aftrekposten raadplegen, zodat u bij de aangifte geen mogelijkheden over het hoofd ziet!

Afschrijving in een heel jaar of gespreid?

Wat de aftrek van zakelijke uitgaven betreft, zijn er twee categorieën van aankopen: aankopen die minder dan € 450 kosten en betrekking hebben op kosten voor één jaar, zoals kantoorbenodigdheden of auto-onderhoud; en aankopen die duurder zijn (€ 450+) met toepassingen op langere termijn, zoals machines, auto’s of inventaris. In het geval van de laatste categorie kunt u de aftrek in de tijd spreiden. Dit staat bekend als afschrijving waarbij u ook rekening houdt met de eventuele restwaarde van uw aankoop op de einddatum.

Meer informatie over de aftrekposten

Wij hebben een aantal handige websites met meer nuttige informatie over de fiscale aftrekposten hieronder in een lijst geplaatst. Neem daar gerust de tijd om alles duidelijk uit te zoeken

Belastingdienst.nl

KVK.nl

Nibud.nl